Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Yoga & Etherische oliën in 2020

22 november 2020 @ 10:00 - 12:00

- €25

In deze heerlijke ontspannende en diepwerkende ‘yogaspecials’ in combinatie met etherische oliën en meditatie staat het ervaren en beleven van diverse geuren voorop.
Yoga heeft net als essentiële oliën een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel. Het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door yoga met therapeutisch gekwalificeerde etherische oliën te combineren, bereiken we diepere lagen in onszelf.
Zowel de houdingen als de etherische oliën die je mag ervaren, kunnen elkaar stimuleren en ondersteunen op fysiek, geestelijk en emotioneel vlak. Daarom is dit een perfecte combinatie. Ontdek bij welke geur jij baat hebt!
De gebruikte essentiële oliën worden zowel aromatisch (via de lucht), inwendig (gedronken met water) en op de huid toegepast worden.

Iedere maand een ander thema. Zie onderaan voor de thema’s

PRAKTISCHE INFORMATIE Yoga & Etherische oliën in 2020:

Aanmelden via Momoyoga: https://www.momoyoga.com/eyeamme/login

Kosten: € 25
Na aanmelding direct het bedrag overmaken om je plek te garanderen naar:
rekening nr NL18 KNAB 0259 0403 12
t.n.v. Eye Am Me
o.v.v. van je naam, Yoga & etherische olien en datum van de les

Adres: PENTA College CSG Bahûrim, Monseigneur Smitstraat 3, 3232 BN Brielle

DATA in 2020:
• zaterdag 25 januari 2020 van 10.00-12.00 uur
• zondag 23 februari 2020 van 10.00-12.00 uur
• zondag 22 maart 2020 van 10.00-12.00 uur
• zaterdag 25 april 2020 van 10.00-12.00 uur
• zondag 24 mei 2020 van 10.00-12.00 uur
• zaterdag 20 juni 2020 van 10.00-12.00 uur
• zondag 19 juli 2020 van 10.00-12.00 uur
• zaterdag 22 augustus 2020 van 10.00-12.00 uur
• zondag 27 september 2020 van 10.00-12.00 uur
• zaterdag 24 oktober 2020 van 10.00-12.00 uur
• zondag 22 november 2020 van 10.00-12.00 uur
• zaterdag 19 december 2020 van 10.00-12.00 uur

THEMA’S:

THEMA IN JANUARI: HELDERHEID / VISIE
Deze ‘yogaspecial’ gaat over HELDERHEID/VISIE. Wat is jouw visie? Is je beoefening in lijn met die visie? Deze yogaspecial nodigt je uit om met nieuwsgierigheid te kijken en te beoefenen, terwijl je zoekt naar meer helderheid over waar je bent en waar je wilt zijn. Tijdens twisten en inversies (omgekeerde houdingen) wordt je aanwezigheid bij je lichaam en adem gehouden. The etherische oliën zorgen onder andere voor dat de luchtwegen geopend worden, je humeur opgewekt wordt, je een adempauze ervaart van de uitdagingen uit je dagelijkse leven, je geest tot rust komt. Deze yogaspecial vraagt je om te onderzoeken of je beoefening (Sadhana) in lijn is met je visie of overtuiging.
Aanmelden via het inschrijfformulier.

THEMA IN FEBRUARI: VERBINDING
Deze ‘yogaspecial’ gaat over VERBINDING / CONNECTIE door het openen van je hart. De combinatie van oliën in deze ‘yogaspecial’ ontwikkelen een open hart en een rustige geest. De ene olie verbindt je bijvoorbeeld met de zuiverheid en eenvoud van het hart, terwijl de andere olie je helpt liefde en vertrouwen te koesteren. In combinatie met borst- en schouderopeners, zal je je energiek en opener / ruimer van binnen naar buiten voelen. Tevens gebruiken we een olie die je aanmoedigt om je te verbinden met je innerlijke wijsheid en jezelf en anderen te vertrouwen.

THEMA IN MAART: AFSTEMMING / BALANS
Deze ‘yogaspecial’ gaat over AFSTEMMING / BALANS van lichaam, geest en ziel. De selectie van oliën en de volgorde waarin ze worden gebruikt, is ontworpen om stilstaande energie te verplaatsen, het lichaam te ontgiften, de geest te kalmeren, het lichaam te ontspannen en het evenwicht te herstellen. Een hoofd-tot-teen herstellende beoefening van lang aangehouden yin houdingen met een focus op ademhaling, sensatie en stilte. Beginnend bij de nek, naar schouders en polsen en vervolgens naar de voeten, enkels, dijen en heupen. Dit proces brengt je geest tot rust. Vervolgens focussen we op het centrum van het lichaam met passieve yin houdingen, wat zorgt voor het ontspanningsproces van het lichaam. Een lange eindontspanning in combinatie met de etherische olie blend ‘balance’ stelt het lichaam in staat om deze krachtige beoefening in je op te nemen en te verenigen met je kern.

THEMA IN APRIL: ENERGIE / DETOX
Deze ontgiftende ‘yogaspecial’ gaat over ENERGIE / DETOX en is bewust gemaakt om je mind, lichaam en spirit te reinigen en ruimte te maken voor het nieuwe. Het creëert een diepe, fysieke voorjaarsschoonmaak, waardoor je je van binnenuit verjongd voelt.
Er worden etherische oliën gebruikt die het vermogen hebben om het lichaam van gifstoffen te reinigen. Oliën die het de circulatie bevorderen en ook oliën die hart van emotionele gifstoffen reinigen. En dit in combinatie met een slimme reeks van twist-houdingen en vooroverbuigingen die helpen om afvalstoffen die niet langer nodig zijn uit het lichaam te werken. Het werkt als een soort detox. Het afvoeren van afvalstoffen is nodig, omdat we vandaag de dag aan veel stoffen blootgesteld worden die onze gezondheid niet ten goede komt.
Daarnaast passen we een zachte olie toe die is gekozen om de mind, het lichaam en spirit te helpen vertrouwen in het proces, woede te verzachten en te helpen bij genezing.

THEMA IN MEI: VERNIEUWING
Deze ‘yogaspecial’ gaat over VERNIEUWING. De oliën van deze maand stimuleren de afgifte van gifstoffen in lichaam en geest. De ene olie helpt om een open geest te houden, terwijl de andere helpt om negativiteit te verdrijven. De heupen zijn een gebied waar we stress opslaan en spanning vasthouden. Een herstellende (restorative) yin-serie gericht op het openen van de heupen stimuleert de nier- en levermeridianen om energetische en fysieke blokkades op te ruimen. Je hebt de mogelijkheid om de kracht van aromatherapie te ervaren terwijl je focus houdt op je adem, om het loslaten en verzachten te vergemakkelijken. Verschillende oliën in combinatie met deze heupopeners stimuleren het lichaam om zichzelf weer aan te vullen.

THEMA IN JUNI: ADEMEN, LOSLATEN, OPENEN
Focus: Vinyasa flow met focus op het openen van de zij/flanken.
Deze ‘yogaspecial’ gaat over ADEMEN / LOSLATEN / OPENEN. Over het loslaten en jezelf openen voor het leven. Geinspireerd door een variëteit aan frisse, zomerse etherische citrusoliën en hun geuren. De frisse en opbeurende citrus aroma’s in combinatie met de circulaire energiebeweging van deze les zijn perfect voor een seizoensgebonden zomer vinyasa flow. Deze les richt zich op het verlengen van de zij/flanken en een gezonde nierfunctie. Gecombineerd met de opbeurende citrusoliën, creëert deze les een krachtig tegengif voor onze lineaire wereld. Ook helpt het je om je ogen te openen en je perifeer zicht te verbeteren. Adem citrus in, adem uit met een panoramische blik!

THEMA IN JULI: VRIJHEID / INNERLIJKE KRACHT
Deze ‘yogaspecial’ gaat over VRIJHEID/INNERLIJKE KRACHT. Over het vieren van je eigen aangeboren vrijheid (Sva Tantria). Dit herinnert ons eraan dat niemand of niets je innerlijke vrijheid kan verstoren behalve als het toegestaan wordt. De beoefening van heupopeners en achteroverbuigingen creëert meer ruimte in het lichaam om deze herinnering te ontwikkelen. Deze houdingen, gepaard met oliën zoals pepermunt om de stemming op te wekken en energetisch het hart te openen en wilde sinaasappel, worden gebruikt om ons eraan te herinneren dat het leven creatief en speels moet zijn.

THEMA IN AUGUSTUS: BALANS / OPTIMALE GEZONDHEID
Focus: vinyasa flow
Deze ‘yogaspecial’ gaat over BALANS/OPTIMALE GEZONDHEID. Deze Vinyasa Flow sequentie/reeks is gemaakt om een langzamere ervaring te bieden van de integratie van oliën, beweging en ademhaling. Naarmate het lichaam blijft opwarmen, zal het fungeren als zijn eigen diffuser, waardoor de voordelen van elke olie volledig doordringen. Voor deze les zijn de oliën gekozen uit de Aroma Touch-techniek van doTERRA. Dit is een soort massagetechniek met 8 verschillende etherische oliën. Om het systeem van het lichaam optimaal te laten functioneren, zijn deze 8 essentiële oliën en blends geselecteerd op basis van stress, verhoogde toxine-niveaus, ontsteking en onbalans in het autonome zenuwstelsel. In combinatie met yoga, helpen de oliën het lichaam en de geest naar een holistische staat van zijn.

THEMA SEPTEMBER: FUNDAMENT / REIS DOOR DE LAGERE CHAKRA’S
Focus: fundement, gronding, lagere chakra’s
Deze ‘yogaspecial’ gaat over FUNDAMENT. “De reis door de lagere chakra’s” helpt je een sterke psychische en emotionele fundering/basis te ontwikkelen. De wortel-chakra is de 1e chakra en zit bij het perineum (tussen schaambeen en staart). Het is de wortel van je zijn/bestaan/wezen en vestigt de diepste verbindingen met je fysieke lichaam, omgeving en de aarde. Deze les richt zich op het verbinden met de lagere chakra’s met bijbehorende oliën om aarding, creativiteit en innerlijke kracht te bevorderen. Meditatie- en mantrawerk gecombineerd met de boomoliën en de wortels van de ‘Balance blend’ zullen helpen bij het emotioneel verbinden met het onderlichaam. De oliën en de houdingen voor de onderste wortelchakra’s brengen je kalmte, geduld en de bereidheid om op één plek te blijven.

THEMA IN OKTOBER: LOSLATEN, OVERGAVE EN ONTVANGEN
Focus: zachte vinyasa flow met hart- en heupopeners; diepe vooroverbuigingen
Deze ‘yogaspecial’ gaat over LOSLATEN, OVERGEVEN EN ONTVANGEN. Om te ontvangen, moet je eerst (iets) loslaten om ruimte te maken voor het nieuwe (anders heb je je handen vol). Deze les helpt om de energie te verhogen en de geest te kalmeren, terwijl de oliën helpen bij emotionele genezing, loslaten van stagnerende energie, gevoelens of blokkades. Toegankelijke achteroverbuigingen in deze les helpen je bij het loslaten van moeilijke gevoelens. Vier van de etherische olie-blends die in deze les worden gebruikt (citrusbliss, elevation, serenity en balance) zijn onderdeel van de doTERRA’s emotionele helende stemmings-matrix. Deze les bevordert fysieke, emotionele en spirituele genezing. De combinatie van oliën en yoga biedt een catharsis (emotionele zuivering) die kan worden verweven in elke therapeutische stijl van yoga om een emotioneel evenwicht te creëren.

THEMA IN NOVEMBER: DANKBAARHEID
Focus: hart chakra, hart openers, achteroverbuigingen
Deze ‘yogaspecial’ heeft als thema DANKBAARHEID, waardoor je de geschenken van je belemmeringen of uitdagingen kan gaan zien. Het werken met achteroverbuigingen en het openen van de energie van het hart brengt je op natuurlijke wijze naar een plek van openheid en waardering. De etherische oliën ondersteunen hierbij.
Dankbaarheid voelen is een goede manier om je te blijven verwonderen over de mooie en fijne dingen in het leven. Je bent sneller blij met wat je al hebt. Je vergelijkt jezelf minder snel met anderen en je hebt minder last van negatieve emoties, het is immers moeilijk om ergens boos over te blijven, als je dankbaar bent voor andere dingen.

THEMA IN DECEMBER: COMPASSIE
Focus: heupopeners en vooroverbuigingen
Deze ‘yogaspecial’ gaat over COMPASSIE. De decembermaand is door de feestdagen vaak een tijd waarin we overspoeld worden en dat er weinig ruimte is voor iets nieuws. Yoga en etherische oliën kunnen een krachtige katalysator zijn om ons energielevel op pijl te brengen en weer ruimte te maken om te ontvangen. Deze dynamische reeks van heupopeners en vooroverbuigingen wordt gecombineerd met seizoensgebonden etherische oliën om ruimte te maken voor de vele geschenken van het seizoen, inclusief zelfzorg en compassie.

Gegevens

Datum:
22 november 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
€25
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.eyeamme.nl/nl/yoga-etherische-olien/

Organisator

Eye Am Me
Telefoon:
+31614107535
E-mail:
info@eyeamme.nl
Site:
www.eyeamme.nl

Locatie

PENTA College CSG Bahûrim, Monseigneur Smitstraat 3, 3232 BN Brielle
Monseigneur Smitstraat 3
Brielle, Zuid-Holland 3232 BN Brielle Nederland
+ Google Maps
Site:
www.eyeamme.nl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gegevens

Datum:
22 november 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
€25
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.eyeamme.nl/nl/yoga-etherische-olien/

Organisator

Eye Am Me
Telefoon:
+31614107535
E-mail:
info@eyeamme.nl
Site:
www.eyeamme.nl

Locatie

PENTA College CSG Bahûrim, Monseigneur Smitstraat 3, 3232 BN Brielle
Monseigneur Smitstraat 3
Brielle, Zuid-Holland 3232 BN Brielle Nederland
+ Google Maps
Site:
www.eyeamme.nl