Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

The Jay Bodean Band

10 juni 2018 @ 16:30 - 20:00

- Gratis
The Jay Bodean Band

THE JAY BODEAN BAND

Mei 2017 hebben Jay, Ruud Spetter en Pim Spetter (ex Southside Blues Revue) The Jay Bodean Band opgestart met Carlo Broere (gitaar) en Lino Vishnudatt (bas). Op verzoek kan de band worden uitgebreid met een drie-mans blazerssectie, The Heavy Horns. Het repertoire: Blues, Rock, Soul, Jazz. Ze spelen veel eigen nummers en enkele covers. Het eerste optreden is eind juni geweest, na enkele keren samen repeteren, het ging goed er was een prima vibe onderling. Dit smaakt naar meer……en dat zal ongetwijfeld volgen!

Ayreon Universe: Jay werd als gastzanger gevraagd om bij Ayreon Universe een nummer te zingen waarvan hij in het verleden de tekst (zijn deel daarvan) had geschreven. Samen met vele andere vocalisten en instrumentalisten uit Europa is er een geweldige spektakelshow uitgevoerd.(uitverkochte try-out, 1 september 2017 en 3 keer grote zaal van 013 ( 3.000 man), in Tilburg, 15, 16 en 17 september 2017 uitverkocht!) Het was een geweldige ervaring om een radartje in deze show geweest te zijn!

The United Voices of Rock, begeleidende band: Rebelstar: Augustus 2016 werd Jay, door Robert Soeterboek, gevraagd om tijdens het rockfestival “Rotterdam Rocks” in Baroeg in Rotterdam een gastoptreden te verzorgen. Hij heeft 2 nummers van Bodine uit 1980 gezongen. Ook waren daar de zangers van Helloïse (Stan Verbraak) en Vengeance (Leon Goewie). Het optreden werd enthousiast ontvangen door het publiek. Hierdoor werd het idee geboren om een project op te zetten met de 4 zangers (Robert Soeterboek ook met nummers van Highway Chile). Zij worden begeleid door de geweldig strak spelende band Rebelstar. Zij gaan eerst een half uur hun eigen nummers spelen en daarna begeleiden ze de zangers, die ieder 6 nummers van hun eigen “oude” band zingen. Dit gaat gebeuren onder de naam: “United Voices of Rock”
Het project van The United Voices of Rock is zaterdag 16 december 2017 (voorlopig?) afgesloten met een geweldig optreden in het Schaaf City Theater in Leeuwarden. Afgelopen jaar hebben de mannen samen met Rebelstar in 12 mooie zalen gestaan en er steeds een muzikaal feest van gemaakt. Nu kan iedereen zich weer op zijn “eigen” muzikale carrière focussen en wie weet voor de toekomst…………….

Solo heeft Jay in binnen- en buitenland ook optredens.

Opsomming van bands:
The Southside Blues Revue: De stijl is een mengeling van Blues, Rock, Soul, Funk, Rock & Roll en Jazz. Jay heeft van eind 2011 tot november 2016 met deze band opgetreden en veel eigen nummers geschreven. Na onoverkomelijke onenigheid is er besloten dat Jay geen deel meer uitmaakt van deze band.
Tough & Tender, stevige Blues, Rock.
Temporary Jones, Blues, Rock.
Tabasko, Soul, Funk en Disco.
Mazuma, (met Swinging Soul Machine-gitarist, Hans “Mac” Sell) Blues/Rock. Met deze band in de studio geweest met Alfred Lagarde. Hij draaide de nummers regelmatig in z’n radioprogramma “Big Al’s Night-Flite”. Zijn commentaar: “dit geloof je toch niet?! ’t is gewoon een Nederlander!!”.
J.C. and Company (met Jaap Castricum en Albert Schierbeek van The Bintangs), alleen eigen werk vertolkt.
River D. (met Swinging Soul Machine-gitarist, Hans “Mac” Sell) , alleen eigen werk vertolkt.
Bodine mede-opgericht, Rockformatie die in Nederland groot was eind 70-er en begin 80-er jaren, alleen eigen numers werden vertolkt. In 1982 uit elkaar gegaan. in 1991 opnieuw bijeen gekomen, een paar goede optredens gedaan. De formatie ging echter eind ’92 definitief uit elkaar.
Crowdy Corner, de eerste grote band waar Jay in zong. vooral nummers van Chicago, Blood Sweat & Tears, The Free en Jimi Hendrix werden vertolkt.

Projecten en bijzonderheden:
Finalist in de Sound Mix Show in 1997 met het nummer “Spinning Wheel” van Blood Sweat & Tears.

Gegevens

Datum:
10 juni 2018
Tijd:
16:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/SpotBackinTime/

Organisator

Bar Spot
Telefoon:
0651389868
E-mail:
bert.dirks@xs4all.nl
Website:
https://www.facebook.com/SpotBackinTime/

Locatie

Bar Spot Spijkenisse
Voorstraat 19
Spijkenisse, 3201 BA Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
10 juni 2018
Tijd:
16:30 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/SpotBackinTime/

Organisator

Bar Spot
Telefoon:
0651389868
E-mail:
bert.dirks@xs4all.nl
Website:
https://www.facebook.com/SpotBackinTime/

Locatie

Bar Spot Spijkenisse
Voorstraat 19
Spijkenisse, 3201 BA Nederland
+ Google Maps