Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing Heleen van Royen

21 september 2017 @ 19:30 - 22:30

- €7,50

Lezing Heleen van Royen

Op de Wereld Alzheimer Dag op donderdag 21 september is schrijfster Heleen van Royen aanwezig bij de vertoning van haar documentaire ‘Het doet zo zeer’. Hierin schetst ze een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. Na afloop gaat ze met het publiek in gesprek. De avond komt tot stand door een samenwerking tussen de bibliotheek, Alzheimer Nederland en het Alzheimercafé Spijkenisse.

De documentaire biedt een portret van zeer dichtbij: Heleen bedient de camera grotendeels zelf. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Het is het regiedebuut van schrijfster Heleen van Royen, die bekend werd door haar boeken ‘De Gelukkige Huisvrouw’ en ‘De Ontsnapping’. De documentaire ging in wereldpremière op het Internationale Film Festival Rotterdam en werd daar uitstekend ontvangen, zowel door publiek als pers. De film scoorde zelfs een tweede plek in de publieksprijs, achter Oscar-favoriet ‘Moonlight’.

★★★★ NRC Handelsblad
“Het doet zo zeer, de eerste film van schrijfster Heleen van Royen, is een goede film, heel goed zelfs, als je bedenkt dat dit haar eerste is.”

★★★★ Het Parool
“Van Royen voegt met Het Doet Zo Zeer een interessante titel toe aan het canon van films over dementie.”

★★★★ de Volkskrant
“Dit is géén film over een BN’er die haar relatie met haar moeder nog eens doorneemt voor de camera. En juist dat maakt Het doet zo zeer op momenten aangrijpend, als die hoogbejaarde moeder dwars door haar pijn en dementie heen de rol omdraait en ineens dochter Heleen tracht te troosten.”

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=V1JvSiaw-JI

Gegevens

Datum:
21 september 2017
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek de Boekenberg
Markt 40
Spijkenisse, Zuid-Holland 3201CZ Nederland
Telefoon:
0181-616622
Website:
www.deboekenberg.nl
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gegevens

Datum:
21 september 2017
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:

Locatie

Bibliotheek de Boekenberg
Markt 40
Spijkenisse, Zuid-Holland 3201CZ Nederland
Telefoon:
0181-616622
Website:
www.deboekenberg.nl